Image

Voor bibliotheken

Ga met je bib aan de slag tijdens de Week van het Bos

Naast ons educatief pakket en ander aanbod willen we dit jaar de openbare bibliotheken betrekken bij de Week van het Bos. Bibliotheken kunnen namelijk heel wat betekenen voor deze campagne door erover te communiceren via nieuwsbrieven en sociale media, in de bibliotheek zelf of door acties te organiseren. 

Voor de communicatie maakten we een voorbeeldpost met afbeelding voor op sociale media en een middellange tekst voor nieuwsbrieven of andere kanalen. In de downloadzone kun je nog meer beeldmateriaal downloaden om je communicatie op te smukken!  

We maakten daarnaast in samenwerking met iedereenleest.be een inspiratielijst voor bibliotheken met enkele ideeën om concreet aan de slag te gaan. Iedereenleest.be biedt ook een leeslijst voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar specifiek in thema van de Week van het Bos.

Tot slot sturen we alvast twee posters op naar alle openbare bibliotheken in Vlaanderen. Heb je zelf nog leuke ideeën? Laat het ons zeker weten via info@weekvanhetbos.be.

De Week van het bos loopt van zondag 8 tot zondag 15 oktober, maar eigenlijk leent de hele maand oktober zich wel tot acties. We moedigen je zelfs aan om de hele herfst en zelfs het hele jaar bezig te zijn met bos en natuur.